En … actie
Implementatie is volgens het woordenboek actie nemen. Actie nemen is ‘iets’ doen. Een actie is bijvoorbeeld als je je hand opsteekt naar een bekende. Of supporters die beginnen juichen als hun team een punt scoort.
Maar, help dat juichen om een punt te scoren? Nee, want dat is dan al gevallen. Met andere woorden, het juichen is geen actie die ervoor zorgt dat het doel bereikt kan worden.
En dat is nu precies het verschil met implementatie. Implementatie is een actie nemen om je doel te bereiken.
7 Tips om sneller te implementeren
- Begin – Het is belangrijk dat je begint. Vaak wachten we tot we de oplossing kennen. Zien we die oplossing niet, dan starten we vaak ook niet. Zie je niet hoe jij je doel kan bereiken, denk dan niet gelijk dat het onmogelijk is. Kijk naar de eerste stap die je wel kan doen en neem deze. Kom je dan op een stap waar je niet meer verder denkt te kunnen, probeer dan toch te starten, vaak zie je daardoor de oplossing. Lukt het dan nog niet, vraag dan hulp. Als iemand het ooit al heeft gedaan, dan is het mogelijk.
- Wees doelgericht – Het is heel eenvoudig om je te laten afleiden van je doelen. Een collega die iets komt vragen, iets waar je aan denkt dat je ook zou kunnen doen. Zo snel ben je bezig met taken die je niet dichter bij je doel brengen. Stel jezelf de vraag, voor je een taak aanneemt of start, of deze je dichter bij je doel brengt.
- Druk zijn is niet belangrijk– Het imago van druk te zijn is over de jaren steeds belangrijker geworden. Daardoor hebben veel mensen ook onredelijk veel werkdruk, en dus stress. Het is echter niet belangrijk dat je veel taken op je takenlijst hebt staan! Het is belangrijker dat de juiste taken op je takenlijst staan. Je bent beter efficiënt dan druk.
- Wees snel – Snel implementeren heeft meer kans op succes. Zo simpel is het. Als je wacht met implementeren, dan is de opportuniteit weg. En je weet dat ze niet meer terugkomt. Neem als voorbeeld je favoriete team. Als elk teamlid niet snel is met implementeren, dan missen ze de kans en verliezen ze de wedstrijd. Zo is het ook in je werk. Snelle implementatie is de weg naar succes.
- Laat je niet verlammen – Een doel waarvan je niet weet hoe je het moet bereiken zorgt ervoor dat jij je dom voelt, je gaat als het ware in stupid mode. Dat is niet erg, als je weet hoe je daar weer uit kan komen. Beter nog is dit te voorkomen. Iets wat je niet weet, kan je op een creatieve manier oplossen, of je kan iets leren om het op te kunnen lossen. Laat je niet verlammen, maar inspireren door wat je niet weet.
- Wacht niet – Vaak wachten we op de juiste omstandigheden om iets te doen? Ik zal het wel doen als dat andere klaar is. Ik doe het wel als de zon schijnt. Herken je dit soort uitspraken? Je hoort ze van dat stemmetje in je hoofd, dat ervoor zorgt dat je niet gaat implementeren. Als je dat stemmetje hoort, dan zal de juiste omstandigheid er nooit komen. Het juiste moment om te implementeren is nu.
- Doe niet teveel – We hebben nogal snel de neiging om onze agenda vol te boeken. Van ’s morgens tot ’s avonds staan taken en vergaderingen gezellig dicht op elkaar gepland. En elke keer er iets onverwacht op je planning komt, kom jij in de problemen. Voorzie tussen je taken tijd voor onverwachte omstandigheden, om dingen op orde te krijgen. Is er niets onverwacht, dan krijg jij meer gedaan dan je had gepland, en dat is ook goed. Met 6 taken per dag kom je al snel dichter bij je doel.
De kracht van implementatie
De kracht van implementatie zit in de snelheid waarmee je implementeert. Snel implementeren is snel naar succes gaan.
Wat als jij alles wat op je pad komt direct implementeert? Hoe zou dat een verschil maken in je carrière? Welke meerwaarde zou dit brengen? Ben je geïnteresseerd? Sorry, uiteraard ben je dat. Jij wil immers voor succes gaan, anders zou je dit niet gelezen hebben tot het einde.
- Wat ga jij vandaag nog implemeteren?
- Wat levert je dat op?
Laat me weten wat jij gaat doen! Schrijf jouw antwoord op de 2 vragen in het commentaarveld hieronder. Ik antwoord op elke reactie.
Ik wens je veel succes,
Peter
PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Like, tweet, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.
[related_post themes="flat"]