15 tips om je camera te gebruiken op zakenreis

1  comments

khunaspix @ freedigitalphotos.net
khunaspix @ freedigitalphotos.net

Ken jij al de 10 Productieve hacks voor de camera van je Smartphone? Vandaag doe ik er nog 15 bij, te gebruiken op zakenreis.

Voor wie dag in dag uit achter zijn bureau zit heeft een zakenreis iets magisch. Wie regelmatig op zakenreis gaat zou dit vaak liever wat minder doen. Een zakenreis is meestal niet het toonbeeld van productiviteit. Vaak kan je dossiers op je laptop hebben staan, of een tekst voorbereiden, tijdens het lange wachten op de luchthaven, op een taxi, …

Je kan op zakenreis ook heel wat problemen voorkomen … met je smartphone. Beter gesteld, met de camera van je smartphone. De meeste nieuwe smartphones hebben een meer dan deftige resolutie. Dat is scherp, en handig. Op je volgende zakenreis kan jij georganiseerd blijven, minder stress hebben en op tijd komen, dankzij de camera van je telefoon. Zo doe je dat:

  1. Je parkeerplaats
    Het begint op de luchthaven, of het hotel, bij je aankomst. Je zet je wagen op de parking en neemt een foto van de nummer van je parkeerplaats, of de aanduiding het dichts bij je eigen wagen. Dat is al 1 punt dat je niet meer hoeft te onthouden.
  2. Kenteken
    Vooral handig als je een poolwagen of een huurwagen hebt. Neem een foto van het kenteken, dit kan van pas komen bij het inschrijven in het hotel of wanneer je formulieren moet invullen voor de wagen.
  3. Ontvangstbewijzen
    Neem een foto van al je ontvangstbewijzen. Je kan deze opslaan in bijvoorbeeld Evernote, om ze later af te drukken als je je kosten moet aangeven.
  4. Je valet ticket
    Neem ook een foto van je valet ticket. Al wat de bediende nodig heeft om je wagen terug te vinden in het nummer op dat ticket. Als je het verloren bent vraagt deze waarschijnlijk ook nog een bewijs van identiteit.
  5. Boek reminders
    Ik ben zelf een fervent lezer, zowel professionele boeken als fictie. Wanneer ik een idee voor een boek tegenkom maak ik er een foto van. Zo weet ik later hoe ik dat boek weer kan opzoeken als ik het wil kopen.
  6. Mensen
    Het is nog niet echt een gewoonte, vooral in zakelijke omgevingen, om een foto te nemen van mensen die je ontmoet. Zeg er even bij dat je dit doet om je contacten bij te houden. Een foto helpt om iemand sneller te herkennen. Als de omgeving bij op de foto staat is de kans op herkenning nog groter, omdat je die persoon dan weer in die omgeving ziet.
  7. Kamernummer
    Ga je op hotel, neem dan even een foto van je kamernummer. Vooral als je vaak op zakenreis gaat kan je na enkele keren wel eens een vergissing maken. Met een foto bij de hand hoef je niet meer na te denken als de kelner je kamernummer vraagt als je na een lange werkdag iets gaat eten in het restaurant. Jij kan kamernummer 2334 waarschijnlijk wel onthouden, neem toch maar een foto, in het geval dat.
  8. WiFi paswoord
    In het hotel, of de ruimte waar je seminaries volgt is er vandaag de dag vaak Wifi. Als het goed is met beveiliging. De sleutel die je nodig hebt om verbinding te maken, krijg je vaak op een briefje. Je wil dat liever niet nog een keer gaan vragen, maak er dus een foto van.
  9. Je rijbewijs
    Niet dat een foto je rijbewijs kan vervangen, laat ik daar duidelijk in zijn. De foto kan wel handig zijn als je het nummer van je rijbewijs nodig zou hebben.
  10. Je eten
    Nee, ik ga hier het fotograferen van eten op restaurant niet promoten. Een zakenreis is vaak een uitdaging als het op evenwichtig eten en voldoende beweging aankomt. Een foto maken van je eten kan een vorm van ‘social proof’ zijn, zodat je jezelf belet teveel of te zwaar te eten.
  11. Je instapkaart
    Bij het inchecken maakt men tegenwoordig vaak gebruik van een barcode. Deze scannen ze dan bij het inchecken. Een barcode kan ook van je smartphone afgelezen worden in het geval je instapkaart plots verdwenen blijkt. Op zijn minst kan je dan het vluchtnummer nog vinden om aan de gate een nieuwe instapkaart aan te vragen.
  12. Je uitgeprinte agenda
    Je vraagt je misschien af waarom je een print zou maken van je agenda en daar een foto van nemen? Je hebt je agenda toch ook bij de hand op je smartphone? In het geval er geen verbinding is, omdat je in een spreekwoordelijke bunker zit, weet je ten minste waar je moet zijn.
  13. Gadgets
    Interessante gadgets die je tegenkomt, of die collega’s gebruiken, fotograferen is een herinnering om deze op een later tijdstip weer op te zoeken.
  14. Presentaties
    Niet de hele presentatie die je bijwoont. Wel dat idee waar je meer mee kan doen, die gegevens die je verder wil opzoeken, of bespreken in een vergadering achteraf. Alles wat je nodig hebt na de presentatie kan je fotograferen om later te verwerken.
  15. Badges
    Kom je iemand tegen op een conferentie, neem dan even een foto van de badge van die persoon. Zo heb je ineens de naam, vaak ook de titel en de locatie op 1 foto. Extra handig is dat je zo de naam zonder schrijffouten in je contacten op kan slaan.

Dat zijn 15 manieren waarop jij je zakenreis aangenamer en productiever kan maken. Ik heb er nog 1 extra bij deze 15.

  1. De omgeving
    Vergeet niet om ook foto’s te nemen van de omgeving als je reist. Dit kan dan weer ontspannend werken, wat je productiviteit weer verhoogt. Bovendien helpt het je om de reis te onthouden, samen met de mensen die je er ontmoet hebt. Het verstevigt de ervaring.

Binnenkort een zakenreis gepland? Welk van deze tips ga jij eens proberen? Of heb je nog een extra tip voor het gebruik van de camera op je telefoon op zakenreis? Laat het weten in de reacties!

[related_post themes="flat"]

Tags

camera, smartphone, zakenreis


Misschien vind je dit ook leuk

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    Cookie's op peter-willekens.be

    Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.